Апарат для сточування зубів у поросят

Апарат для сточування зубів у поросят.

Машинка для спилювання зубів у поросят

Сточування зубів у новонароджених поросят являється виробничою необхідністю у свинарстві. Нестача молока у свиноматки призводить до виникнення рангової боротьби серед поросят. В якості зброї поросята використовують переважно свої гострі ікла, в результаті чого вони сильно ранять один одного. В цьому випадку спостерігаються, разірвані шари шкіри в ділянці щелепи, вух і хвостів, куди проникають збудники захворювань, які дуже ослаблюють тварин, що в свою чергу сповільнює їх ріст і розвиток.

Крім того, поросята пошкоджують своїми гострими зубами і соски свиноматки, коли сильно прикушують їх через нестачу молока. Як наслідок, виникають важкі запалення вимені, котрі можуть повністю вивести свиноматку з “обороту” стада.

в принципі, зуби, або верхушки зубів, у новонароджених поросят необхідно сточувати небагато. Таким чином, зубний канал залишається закритим, а зуб затуплюється.

Використання щипців, якими зуби у поросят раніше “відкушувались” повністю на рівні ясен, в Європі ЗАБОРОНЕНО. Ризик занесення стрептококової або інфекцій такого типу надто великий, тим більше, що при даній маніпуляції зуби можуть розколотися аж до щелепної кістки, при цьому ускладнюється ситуація.

Сточування зубів здійснюється за рахунок швидких обертів алмазної голівки. Використання апарату для сточування є більш гуманним способом обробки зубів поросят, аніж при використанні щипців чи кусачок.

Сточування зубів зводить до мінімуму стрес поросят при проведенні обробки.

 

Алгоритм проведення робіт по сточуванні зубів:

Етап 1: необхідно встановити перемикач числа обертів в робоче положення (біля 15000 об/хв);

Етап 2: потрібно міцно зафіксувати порося однією рукою в ділянці голови, (як показано на фото 1). З допомогою вказівного або середнього пальців відкрити рот тварини. Іншою рукою можна буде направити шліфувальну головку на зуб.

Етап 3: перед початком сточування необхідно відтягнуту “губу” в ділянці верхньої щелепи трохи вверх і в сторону, щоб запобігти її травмування. (фото 2). Далі вставляють зуб поросяти в проріз на захисті головки.

При роботі потрібно обов’язково звертати увагу на те, щоб відшліфований залишок зуба по краю був заокругленим, (як зображено на фото 3), тільки так зуб втрачає свої “агресивні” властивості. Час від часу, протягом процедури, це потрібно контролювати, проводячи пальцем по поверхні сточеного зу6а.

Послідовність зубів при сточуванні не має значення.